FAQ

Studenten:

Het stagebedrijf heeft voor dit evenement nodig: je naam, e-mailadres, telefoonnummer, de naam van je opleiding, het studiejaar waar je in zit en je gereserveerde tijdslot op 2 september. Dit kun je allemaal invullen wanneer je op een logo klikt bij ‘Aanbod Bedrijven’ .

Nee, voor internationale stage ga in overleg met je studieloopbaanbegeleider.

Ja, alle bedrijven zijn erkende leerbedrijven.

Wij streven ernaar om van alle opleidingen in ieder geval 2 à 3 bedrijven in het aanbod te hebben staan voor een kennismakingsgesprek.

Nee je hoeft geen account aan te maken.

Je kunt maximaal bij 6 verschillende bedrijven één tijdslot reserveren. Hiervoor vul je steeds je gegevens in en reserveer je een ander tijdslot. Let dus op dat je niet een dubbele afspraak maakt voor een tijdslot.
Jij en het bedrijf ontvangen na de reservering een mail met de juiste informatie.

Jouw persoonsgegevens worden gebruikt om het bedrijf op de hoogte te stellen van jouw informatie. Zij weten dan een klein beetje wie ze voor zich gaan hebben 2 september. Daarnaast kan de organisatie jouw gegevens gebruiken wanneer ze met je in contact moeten komen.

De online Stagebeurs op 2 september is gratis.

Bereid je zo goed mogelijk voor en laat zien wat jij kan betekenen voor het bedrijf. Kijk voor andere tips nog op het portaal.

Het gesprek duurt maximaal 15 minuten. Het is een één op één gesprek tussen jou en een medewerker van het bedrijf. Het is een eerste kennismakingsgesprek om te kijken of jij en het bedrijf met elkaar klikken om met elkaar verder te praten voor een mogelijke stage. Leer elkaar kennen en kijk of jullie een goede match zijn voor een fijne stageplek.

Het online kennismakingsgesprek duurt maximaal 15 minuten.

Alle Teams linkjes komen 2 september ook op de website te staan. Klik dan op de naam van het bedrijf waarmee je gesprek hebt, op jouw afgesproken tijd, en dan kom je direct in de juiste Teams meeting.

Wanneer je problemen hebt met Teams kun je contact opnemen met communicatie@kwik.eu. Heb je problemen om het gesprek in te komen kun je contact opnemen met de contactpersoon van het bedrijf. Deze contactgegevens staan allemaal op de website wanneer je op het bedrijfslogo klikt.

Ben je een gesprek vergeten of heb je een verkeerde tijd genoteerd waardoor je op 2 september niet meer in gesprek bent geweest met het bedrijf kun je na de stagebeurs contact opnemen met je bvp- coördinator om te kijken naar de mogelijkheden.

Wanneer je geen mail hebt ontvangen na je inschrijving, check eerst even je spam. Zit de mail daar ook niet in, dan kun je contact opnemen met communicatie@kwik.eu.

Jazeker, wanneer jij een goed gevoel hebt over het gesprek neem vooral zelf contact op met de contactpersoon van het bedrijf om jouw stage te regelen.

Bedrijven:

Ja, het is ook mogelijk om een andere link aan te leveren dan Teams mocht dit gewenst zijn.

Het is niet mogelijk om meerdere studenten in 15 minuten te spreken. De gesprekken met de studenten zijn dus één op één. Dit om ervoor te zorgen dat student en bedrijf elkaar het best leren kennen.

Ja, wanneer een student zich heeft ingeschreven krijgt de contactpersoon van het bedrijf, op het e-mail adres dat bij ons is aangeleverd, een e-mail met de informatie van de student. Naam, e-mail, opleiding, jaargang en het gereserveerde tijdslot.

Wanneer het gesprek goed is verlopen kunnen bedrijf en student op een ander zelf te plannen moment verder met elkaar in gesprek gaan. Zowel bedrijf als student hebben elkaars contactgegevens. Vervolg afspraken lopen dus niet meer via de organisatie van de Stagebeurs071.

Nee, studenten hebben geen account. Zij reserveren maximaal 6 tijdsloten bij verschillende bedrijven. Na elke inschrijving krijgen zowel bedrijf als student een e-mail met hierin alle informatie over de student en het bedrijf.

Ja, de online Stagebeurs071 op 2 september is gratis.

Een gesprek duurt maximaal 15 minuten. Het gesprek is puur bedoeld als eerste kennismaking met de student. Passen jullie goed bij elkaar, wat kan de student het bedrijf bieden en wat kan het bedrijf de student bieden. Leer elkaar kennen en kijk of jullie een goede match zijn voor een fijne stageplek.

Het online kennismakingsgesprek duurt maximaal 15 minuten per student.

De online gesprekken beginnen om 15:45 uur. Na elke 15 minuten stapt de student uit de link en komt de volgende binnen. Bedrijven moeten zelf de tijd in de gaten houden zodat het gesprek op tijd wordt afgerond en de volgende student binnen kan komen.

Ja, de student heeft op de website het aanbod bekeken en zich georiënteerd. Alle informatie die het bedrijf heeft ingeleverd tijdens de inschrijving staat op de website.

Ja, wanneer de student een tijdslot heeft gereserveerd krijgt het bedrijf een automatische e-mail. Hierin staat de informatie van de student: de naam, e-mailadres, opleiding, jaargang en het gereserveerde tijdslot.

Ja dat kan, schrijf je dan opnieuw in met je bedrijf in een andere sector/ afdeling. Denk hierbij ook aan een tweede contactpersoon en een andere Teams link.
Op deze manier staat het bedrijf bijvoorbeeld 2 keer ingeschreven in een verschillende sector en kunnen studenten zich inschrijven op de gewenste sector. Het bedrijf heeft zo 12 gesprekken i.p.v. 6.

Als je 2 september niet aanwezig kan zijn kan je de plaats niet aanmelden voor het evenement. Neem dan vooral contact op met stagejager Cynthia Romijn via stagejager@economie071.nl.

Nee, de online Stagebeurs071 is bedoeld om het eerste gesprek tussen student en bedrijf te faciliteren. Mocht je een docent willen spreken neem dan contact op met de stagejager Cynthia Romijn via stagejager@economie071.nl.